Tring tring, aan de kant!! - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Evelien Ruijtenberg - WaarBenJij.nu Tring tring, aan de kant!! - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Evelien Ruijtenberg - WaarBenJij.nu

Tring tring, aan de kant!!

Door: Evelien

Blijf op de hoogte en volg Evelien

13 Februari 2011 | Thailand, Koh Tao

Want daar kom ik aan!! Vrijdag een fietstocht door Bangkok gedaan. Wie ooit had gedacht tussen dat hectische verkeer te kunnen fietsen.....nou het kan! :D

Om 8.20 door opa 'tuktuk' in de traffic jam naar de verzamelplaats gebracht, ondertussen zeer diepgaande gesprekken gehad.... ;-) "whele you flom??" Eenmaal aangekomen gewacht op de rest van de groep, deze tour wordt gerund door een Nederlander dus drie maal raden hoeveel nationaliteiten er meededen met deze tour?.....juist allemaal Nederlanders! Gezellig dus!

We begonnen in Chinatown, nou is het voor de thuisblijvers misschien niet voor te stellen, maar je ruikt bij elke trapperslag die je maakt weer een andere geur! We reden dwars door smalle steegjes.....bochtje om en ineens zat je op een markt waar ze echt van alles verkopen, en je moet bukken om niet tegen de overkappingen van de kraampjes aan te fietsen! Nu snap ik de duidelijke, doch dringende mededeling van onze guide 'Ot' "concentlate on biking!" Dat moet echt want voor je het weet hang je aan een parasol of lig je onderuit omdat je uitglijdt over alle troep op de vloer! Bijzonder indrukwekkend, ook omdat de mensen gewoon vriendelijk zijn en je overal begroeten! Moet je in Nederland eens proberen......met je fiets dwars door de Albert Cuyp.....;-)

Na Chinatown met de trein naar een buitenliggend gebied van Bangkok. Ik had toevallig nog m'n treinkaartje Amersfoort=Schiphol in mn tas, en tja.....je bent een Hollander of niet....laten we eens kijken of we hiermee ook in Thailand kunnen reizen! Na een bedenkelijke blik van de conducteur kreeg ik toch een knipje in mijn ticket, altijd leuk!
In de trein een beetje gekletst met de andere deelnemers en ervaringen uitgewisseld, altijd handig, zeker als zij daar vandaan komen waar jij nog naartoe moet :D

Buiten Bangkok is het een wereld van verschil, wat een rust! We reden over fietspaden.....naja het zijn eigenlijk meer hoogliggende betonnen stukken op palen in het water, langs de rivier. Hier ook opletten dus! Tegen het middaguur gelunched, dit was prima verzorgd en op een supermooi plekje, genieten! Daarna verder om vervolgens bij de Tijgertempel even rond te kijken. Er zijn 81 Boeddha's die het levensverhaal uitbeelden. We hebben er ook de vissen gevoerd, want de vissen in de rivier die binnen 100 meter van de tempel zwemmen zijn 'holy fish' dus die mag je niet vangen, maar daar moet je lief voor zijn :D

Daarna verder gefietst en halverwege opgepikt met een longtailboot om weer richting downtown Bangkok te varen, onderweg kom je van alles tegen, tempels, tempels, tempels, een dooie hond in de rivier, en nog meer tempels.....

Nog een klein stukje fietsen en toen met de skytrain! En jawel, ook de fietsen gaan mee, het was even een gedoe om in het wiel te blijven op de roltrap maar we zijn allemaal veilig aangekomen! Het laatste stukje ging door Chinatown en bracht ons tegen half zes moe maar voldaan terug op de ontmoetingsplek. Een bijzondere, intensieve, geweldige dag! :D

Op de teruweg een taxi gedeeld met Karin, zij reist ook alleen en wilde de dag erna nog wat tempels bekijken, dus hebben we afgesproken dat gezellig samen te doen.
We hebben 's morgens eerst ontbeten en plannen gemaakt, het werd het Grand Palace en Wat Arun. Wat? Een Wat? Ja een Wat, een 'Wat' is een tempel!"Ping, ik hoor een kwartje vallen" ;-)

Onderweg naar het Grand Palace ineens alemaal duiven! Alsof je ineens op de Dam in Amsterdam staat......bizar. En dan ineens een Thai die dolgelukkig je 'happy new year' komt wensen......en je een zakje mais in je handen drukt die jij vervolgens, met wat hulp van de Thai uiteraard.......moet uitstrooien om de duiven te voeren. Ik kreeg even zo'n flashback Mary Poppins momentje, maar tegelijkertijd dacht ik, wat doe ik hier?! Voordat ik er erg in had sta je hand in hand met die Thai 'happy new year' te zingen en duiven te voeren.......kan niet kloppen. Dus doorlopen en op zoek naar Karin, die ook ergens verstopt zat tussen de duiven........elkaar eindelijk gevonden en doorgelopen, maar toen......kwamen die Thai weer achter ons aan. 'you pay money!' Ja flikker op zeg, hij drukte die mais zo in m'n handen en strooide het bijna uit alsof ik iemand was die moest leren hoe dat moest........jammer voor die Thai, maar wij zijn doorgelopen. Ga lekker duiven voeren knul!

Aangekomen bij Grand Palace even lekker cultureel gedaan tussen alle Chinezen die braaf achter hun vlaggetje aanlopen......een soort van 'zwaan kleef aan'. Hoewel ik er niet al te lang de concentratie voor op kan brengen, moet ik zeggen dat het Grand Palace toch wel errug mooi was! Tegen 1 uur hadden we genoeg gezien en zijn we doorgegaan naar de Wat Arun. Ook een hele mooie tempel, waar je ook op kunt klimmen. Maar dan niet via een normale westerse trap, maar een mega stijle trap! Dus dat was een flinke klim, maar het uitzicht maakt alles goed! Na al dat tempelgehuppel waren we wel een beetje tempelmoe en zijn we langs de rivier wat gaan eten om vervolgens met de boot weer richting Khao San Road te gaan. Daar scheidde onze wegen weer, Karin vertrok de volgende dag naar Koh Samet en ik heb diezelfde avond de nachttrein naar Chumpon genomen. Bij het ophalen van mijn backpack twe gezellige Canadese meiden ontmoet, Erica en Michelle, die toevallig ook naar het station moesten! Helemaal leuk, dus taxi gedeeld, daar wat gegeten en verhalen uitgewisseld. Helaas zaten we niet in dezelfde coupe, maar zij gingen ook naar Phuket dus. In de nachttrein op zich prima geslapen, hoewel je wel elk uur wakker wordt om te kijken hoe laat het is. Wekker zetten had niet zoveel zin want de trein maakt zoveel kabaal dat zelfs de meest irritante ringtone daar niet overheen komt! Tegen 4 uur zouden we er moeten zijn......dat werd 4.45. Eenmaal op Chumpon ingecheckt voor de bus die om 6 uur kwam, dus maar even een theetje gedronken en verder uit zitten brakken met andere backpackers. Geweldig gezicht trouwens hoe gaar iedereen op zo'n station erbij loopt, maar het maakt helemaal geen bal uit hier! Alles kan, alles mag! Om 6 uur met de bus en om 7 uur de ferry naar Koh Tao, snel nog een reispilletje genomen, want ik had gelezen dat de High Speed Catamaran nogal 'wiebelig' is. Gelukkig hielp m'n pilletje en heb ik nog een uurtje m'n oogjes kunnen sluiten, om tegen 9.15 uiteindelijk te arriveren op Koh Tao. Ik voelde me net een zwerver, vies en plakkerig van al dat zweet, honger, en een backpack op m'n rug die door het tekort aan slaap ineens twintig kilo leek te wegen. Gelukkig was de taxi er snel en zat k om 10.00 uur aan een heerlijke muesli with yoghurt and fruits in het Tropicana Resort. Ik heb een heerlijke kamer met twee bedden en een balkon! Snel even een wasje gedaan en toen werd er ineens geklopt! Stonden Martine en Daisy voor de deur! Twee meiden die ik al eerder via het Around The Globe Forum had leren kennen! Superleuk! :D Dus vanmiddag gezellig op het strand gelegen. De zon is heftig dus vandaar nu even tijd voor een verhaaltje en dan vanavond lekker eten!

Tot snel weer!!

Liefs, Lien

• 13 Februari 2011 - 10:43

Roel:

Lien!!

Is wat anders dan fietsen op je racefiets rondom Amersfoort he;)

Geniet de komende tijd nog maar flink, en rust lekker uit!

kus

Roel

• 13 Februari 2011 - 11:50

Ilona:

Wat weer een heerlijk verhaal om te lezen.
    Fietsen daar lijkt me idd lastig.....zo te lezen. En die Thai.....das toch ook in elk land gelijk niet.
    Nou geniet er maar weer van op je nieuwe bestemming.....en wacht weer vol spanning op je volgende verslag

Liefs Ilona

• 13 Februari 2011 - 12:08

Oma Gré.:

hoi , globetrotter op de fiets -
    geweldige ervaring ! ik heb zojuist --ietsje rustiger -- , Baarn verkend op mijn scoot , daar een chinese tuin ontdekt - plachtig !!!
    heerlijk , dat verslag van jou !!!
    ik kijk al weer uit naar het volgende.
    knuffel 3 --oma gré .

• 13 Februari 2011 - 15:03

Gerrie:

Hey Evelien,

Wat een verhaal zeg!
    Jij maakt écht vanalles mee!
    Leuk om te lezen, ik ben alweer benieuwd naar je volgende verslag!
    Succes maar weer, geniet ervan!

Groetjes Gerrie

• 13 Februari 2011 - 18:46

Mel:

Ha lieve Lien!
    Tja, nadat Marijke 2 maanden in Thailand is geweest had zij het ook de hele tijd over Wat zus en Wat zo waarop ik weer dacht; Wat?? Mijn kwartje duurde heeel lang voordat hij viel. Een beetje het Den Bosch idee... ;)
    Maar tjonge wat zien die foto's er heerlijk uit... En het lijkt me heerlijk om in je eentje daar te zijn. Je hoeft niks, als je zin hebt in een praatje klets je wat en als je het zat bent ga je gewoon weer met jezelf op stap. Hè je mooi doan!!
    Nou Lien, vanuit het frisse Twente een dikke kus en ik ben benieuwd naar je volgende verslag!
    xx

• 13 Februari 2011 - 18:54

Jorlanda:

Heyyy lieve Lien,

Wat fijn om te lezen dat het goed gaat en wat heb je al een boel leuke dingen meegemaakt hopelijk komen er nog heel veel meer bij...
    Geniet ervan.

Dikke kusss je dinnetje.

• 14 Februari 2011 - 11:52

Marlies:

Ben weer superjaloers op je...
    Geniet ervan popje, ff uitrusten van je harde werken.
    Heb je ook een mobiel nr daaro?
    XOM

• 15 Februari 2011 - 11:19

Stefanovic:

Have fun! Ik ga weer volgen hehe :)